Hårtab

 

Tyndt hår eller skaldethed gør hovedbunden meget udsat og giver ikke tilstrækkelig beskyttelse mod varmt eller koldt vejr eller den skadelig stråling fra solen. Ud over de fysiske ulemper ved at miste hår eller have tyndt hår finder nogle kvinder det også mentalt udfordrende. Meget af vores identitet ligger i vores hår, ofte mere end vi er klar over, indtil vi mister det. Men heldigvis er der mange smukke former for hovedbeklædning, der kan hjælpe kvinder med hårtab til at føle sig smarte og smukt klædt på til både hverdag og fest.

MIDLERTIDIGT HÅRTAB

Midlertidigt hårtab er normalt forårsaget af medicinsk behandling for en sygdom. En af de mest almindelige bivirkninger ved medicin er, at den påvirker cellerne i hårsækkene, hvilket forårsager, at patienter mistet noget eller alt deres hår fra både hoved og krop. Denne type hårtab er kendt som anagen effluvium. Hvor meget hår der tabes, afhænger af typen af medicin patienten får.

LÆGEBEHANDLING

Hårtab indtræffer ofte kort efter, man starter på medicinsk behandling. De fleste patienter oplever pletvis skaldethed i første omgang, for efterfølgende at miste deres hår helt som behandlingen fortsætter. Der er ingen kur mod hårtab forårsaget af medicin, men heldigvis vokser de fleste patienters hår tilbage igen 2-3 måneder efter afslutningen af deres behandling. Det nye hår kan se anderledes ud i forhold til, hvordan det så ud før behandlingen med hensyn til både farve og tekstur. Men i det lange løb vil de fleste patienter få deres normale hår tilbage.

STRESS

En anden form for forbigående hårtab er forårsaget af stress. Hvis kroppen er udsat for psykisk eller fysisk stress, kan det forårsage pludseligt hårtab med store totter af hår, der falder ud. Denne type hårtab kaldes pletvis skaldethed eller alopecia areata. Heldigvis er pletvis skaldethed forårsaget af stress også midlertidig. Når balancen i kroppen er genetableret, og kroppen er fri for den stress, der forårsagede hårtabet, vil de fleste mennesker få deres normale hår tilbage.

TYNDT HÅR

Nogle kvinder lider af tyndt hår enten på grund af hormonelle forandringer eller sygdom. Tilstanden kan være midlertidig eller af permanent karakter. Uanset hvad grunden er, kan det at have tyndt hår, i nogle tilfælde hvor hovedbunden er synlig igennem håret, være en udfordring for de fleste kvinder. Christine Headwear har et stort udvalg til kvinder med tyndt hår. Du kan bruge vores hovedbeklædning til at dække dit hår helt, eller du kan vise lidt af dit hår. Måske kan du vise lidt af dit hår under et tørklæde eller bruge et hårbånd, der dækker toppen af dit hoved og kan styles og draperes til at vise mere eller mindre hår.

PERMANENT HÅRTAB HOS KVINDER

Permanent hårtab, også kendt som androgen alopeci, forekommer både hos mænd og kvinder. Androgen alopeci hos kvinder kaldes også kvindeligt hårtab. I en alder af 50 viser 20-25% af alle kvinder tegn på kvindeligt hårtab. Hårtab kan også resultere i pletvis skaldethed (alopecia areata), som er en relativt hyppig type hårtab, der forårsager skaldethed i en eller flere ovale pletter.

Da permanent hårtab er mest almindeligt hos mænd, og fordi meget af den kvindelige identitet ofte ligger i håret, kan det være vanskeligt at håndtere at miste sit hår som kvinde. I tilfælde af kvindelig hårtab vokser håret ikke tilbage; det er en permanent tilstand, kvinden skal lære at leve med, og det kan have store psykiske og kosmetiske konsekvenser for den enkelte kvinde.

TILSKUD - DANMARK

Tilskud til indkøb af headwear under behandlingsforløb

Det er muligt at få tilskud til indkøb af headwear og paryk, hvis du midlertidigt har mistet håret efter kemoterapi eller strålebehandling.

Tilskuddet skal man søge om på det sygehus hvor man er i behandling og fremgangsmåden kan variere. Nogle sygehuse vælger at udbetale det fastsatte tilskudsbeløb til din NemKonto og andre udleverer en såkaldt rekvisition, som du skal aflevere i den butik eller onlineshop, hvor du ønsker at købe dit headwear.

Tilskudsbeløbet fastsættes og justeres hvert år af de Danske Regioner. Det tilgængelige tilskudsbeløb til indkøb af tørklæder og/eller kasketter er for 2021 fastsat til 1.465 kr. inkl. moms.

Hos Christine Headwear er det muligt at handle med en rekvisition, du skal blot udfylde dokumentet med alle dine oplysninger og sende den til os vedhæftet en e-mail til [email protected].

Når vi har modtaget din rekvisition, sender vi dig en kode retur, som du skal indtaste i feltet ’Benyt Gavekort’. Rekvisitionsbeløbet vil derefter blive fratrukket dit indkøb og varerne vil blive afsendt til dig.